BOENDE


TVÄTTSTUGOR

Föreningen har två stycken tvättstugor. Tid bokas med hjälp av bokningscylinder på uppsatta bokningstavlor utanför vardera tvättstuga. Tvättstugan i uppgång 31 har något längre tvättider än tvättstugan i uppgång 29. Båda tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, mangelrum samt torkrum. Boende i bägge uppgångarna har tillträde till bägge tvättstugorna. 


FÖRENINGENS OCH BOENDES ÅTAGANDEN

Se stadgarna, ordnings- och trivselreglerna, samt information om brandskydd under sektionen "Dokument" på denna sida. Där återfinns även blankett samt regler för ombyggnad/reparation av lägenhet. 


NYCKLAR

Till entrédörrarna och gemensamma utrymmen i fastigheten används en och samma nyckel. Denna nyckel kan även användas till den egna ytterdörren om denna förses med en passande cylinder. Beställning lämnas till styrelsen som beställer cylinder och nycklar från Råsunda Säkerhetsentreprenad AB. Nycklar och låscylinder bekostas av den boende. 

Nycklar hämtas hos Råsäk/Solna Galoppvägen 12, Solna (vid Järva krog), Råsundavägen 155. Det finns inga möjligheter att få nycklar tillverkade hos någon annan låssmed. Uppgifter om beställda extranycklar av tidigare medlemmar till aktuell lägenhet finns noterade hos styrelsen och samtliga tillverkade nycklar skall överlämnas till ny medlem vid överlåtelse.


PARKERING

Föreningen har 24 biluppställningsplatser, 10 för el- eller laddhybridbil (f.n. kr 575/mån plus rörlig kostnad för el) och 14 med motorvärmare (f.n. kr 575/mån) samt 4 platser för MC/Moped  (f.n. kr 125/mån). Då efterfrågan att hyra en parkeringsplats är hög kan det vara svårt att omgående få hyra en plats, kölista tillämpas. Lämna en intresseanmälan i föreningens brevlåda för att ansluta till kölistan för parkeringsplatserna. Kommunen tillhandahåller parkeringsplatser, antingen som boendeparkering på gatan eller på särskilda P-ytor i området.


AVFALLSHANTERING

Hushållsavfall (EJ mat) slängs i väl försluten soppåse i den stora moloken utanför port 29. Maten sorteras för sig i avsedda bruna matpåsar som tillhandahålls av föreningen och slängs sedan i den mindre moloken som är placerad intill den stora. De bruna påsarna finns utanför hissen på källarplanet i respektive port. Båda Molokarna öppnas med nyckeln till gemensamma utrymmen. Observera att maten ej får packas i någon annan förpackning än den avsedda bruna påsen. Förpackningar såsom glas, plast, metall, papper och wellpapp, samt el-avfall sorteras i miljörummet som finns på baksidan av huset. Miljörummet går även att nå via källargången i port 31. I grovsoprummet slängs grovsopor från lägenheterna, observera att inga kemikalier, färg eller byggavfall får lämnas i grovsoprummet eller miljörumet. Detta lämnas istället vid återvinningscentralen för Solna Stad.

För information om öppettider, se Solna stads hemsida,
http://www.solna.se/sv/boende-miljo/avfall-atervinning/sortera-lamna-avfall/grovavfall.


OMBYGGNAD/LÄGENHETSREPARATION

Alla ombyggnader, reparationer eller andra åtgärder i lägenheterna sker på medlemmens bekostnad om inte annat finns föreskrivet i stadgarna. Innan eventuella ombyggnader i lägenheten utförs måste styrelsen kontaktas för tillstånd och rådgivning. Anmälningsblankett samt beskriving av ombyggnadsregler och direktiv finns för neddladdning under sektionen "Dokument" här intill.

 
ANDRAHANDSUTHYRNING
Normalt är det inte tillåtet att hyra ut lägenheter i andra hand. I enstaka fall kan dock styrelsen godkänna uthyrning, exempelvis vid tillfällig vistelse på annan ort. Sådan uthyrning godkänns endast för ett år i taget och godkännandet måste föreligga före hyresgästens inflyttning. Andrahandsuthyrning utan styrelsens godkännande utgör anledning till Bostadsrättsinnehavarens uteslutning ur föreningen och krav på obligatorisk avflyttning enligt gällande stadgar. För att ansöka till styrelsen om tillstånd att hyra ut lägenheten i andrahand ska ett ärende om detta lämnas i föreningens brevlåda.


TV, BREDBAND OCH TELEFONI

TV

I månadsavgiften ingår grundutbudet från Tele2. De aktuella kanaler som ingår i grundutbudet framgår av

information på Tele2’s hemsida https://www.tele2.se/kundservice/tv-och-play/grundutbud.

Kontakta Tele2 om du vill  ha tillgång till fler kanaler.           

 

BREDBAND

Föreningen har tecknat gruppavtal med Tele2 för bredband 250/50. Kostnaden ingår i månadsavgiften.

Läs mer i informationen från Tele2 (under DOKUMENT) om hur du kontaktar Tele2 för anslutning och eventuell ändring av ditt abonnemang .

 

TELEFONI BAS

Ett grundabonnemang ingår i gruppavtalet utan abonnemangsavgift.

Läs mer i informationen från Tele2 (under DOKUMENT) om hur du kontaktar Tele2 för anslutning och eventuell ändring av ditt abonnemang.


EKONOMISK FÖRVALTNING

Frågor rörande pantsättning och avgifter kan diskuteras direkt med vår ekonomiska förvaltare Fastum 90220. Använd www.90220.se eller e-post kundsupport@fastum.se för ditt ärende.


FÖRSÄKRING

Fastigheten är försäkrad hos Brandkontoret. Brandkontoret nås på telefon

08-545 286 00.


SKADEDJUR

Vid problem med skadedjur kontakta Anticimex. Telefon: 08-517 654 00.